Chaozproductions.com

Filmproduksjon: Hva kreves for å skrive en god fortelling?

Flesteparten av oss nordmenn liker å lese. Mange av oss liker faktisk også å skrive både korte noveller eller lange romaner, men hva er det egentlig som skal til for å skrive en god historie? Hvis du er den eneste leseren av dine egne historier, mister du raskt piffen. Men, hvis andre personer fatter interessen for historiene dine, blir det raskt noe annet. Har du en skikkelig god historie kan det faktisk til og med bli film av den!

Fra gode ideer til selve skriveprosessen

Akkurat som med musikk, har vi alle forskjellige oppfatninger om hva god litteratur er. Likevel er det en del elementer som kjennetegner en solid skrevet historie, uavhengig av smak og stil. Samtidig er det viktig at du som skribent også leser mye, slik at du har et bredt ordforråd å bruke for å fange lesernes (og kanskje filmtitternes) oppmerksomhet på en målbindende måte.

Med en gang du kommer på en god ide, er det viktig at du skriver den ned slik at du ikke glemmer den. Det neste steget er å lage en grovskisse om hva som videre skal skje i historien og fokusere på de fire H-ene: Hvor, Hvem, Hvorfor og Hvordan. Finn inspirasjon på nettet ved å f.eks. laste ned filmapper fra nettbutikker som forhandler alt fra billige skrivekurs, deksel til iphone 11 pro, til videokameraer av beste kvalitet.

Bruk språket på en snedig og fargerik måte

Det er også uhyre viktig at du bruker språket ditt på en rik og snedig måte når du skal skrive en god historie eller et gjennomtenkt filmmanus og prøver å gjøre den så original som mulig. Deretter begynner du å skape historien din ut fra disse stikkordene.

kheera