Chaozproductions.com

Moderne komedier

Av samtidsfilm er det flere store navn som er kjente verden over. Som nevnt over er Jim Jarmusch en berømt regissør som enda produserer filmer jevnlig. David Lynch er et annet stort navn innenfor kultsjangeren. Den kanskje mest berømte filmskaperen i dag, i alle fall innen mainstreamkultur, er nok Woody Allen.

Woody Allen

Woody Allen er et navn så å si alle kjenner til. Man trenger ikke å være spesielt interessert i film for å kjenne igjen mannen med de store brillene. Noe av det første man tenker på når man hører navnet Woody Allen, er absurde komedier plassert i et stresssende bybilde fra New York.

Allen tar nok mye inspirasjon fra eget liv og miljø i sine filmer, da han stadig harselerer med sin egen religion og oppvekst i historiene. De såkalte «cameo appearances» som Alfred Hitchcock var først ute med, og som Quentin Tarantino senere kopierte, er et kjent triks i Woody Allens univers. I hans første filmer spiller han selv en birolle, eller selve hovedrollen. Han er ofte en nevrotisk sjel som alltid klarer å lage problemer der det ikke er et til å begynne med. De siste ti årene har ikke regissøren og manusforfatteren selv spilt store roller i filmene sine, men han er alltid å se som en statist i én eller flere scener.

Allens mest kjente komedier

Woody Allen er uten tvil en av de mest produktive regissørene i dag, og kanskje i hele filmens historie. De siste tjue årene har han produsert filmer hvert halvannet år i gjennomsnitt. Hans første store film er «Annie Hall» fra 1977. Diane Keaton har den kvinnelige hovedrollen, mens Woody Allen selv, sammen med Tony Roberts, innehar de to andre hovedrollene. Hans andre mest kjente film kom bare to år etter. «Manhattan» er et drama i svart-hvitt, hvor Woody Allen selv spiller en voksen mann med en kjæreste i tenårene.

kheera