Chaozproductions.com

Tapet gir en fin bakgrunn

Hvis du vil ha en bakgrunn som er spennende, også når du filmer innendørs, er det fint å ha tapet i forskjellige farger på veggene. Her er det selvsagt viktig at scener som skal forestille samme rom har det samme tapetet hver gang. Det betyr ikke at du må filme alt i ett bestemt rom, for det er ganske vanlig å bruke kunstige vegger som kulisser, og de kan lages på en enkel måte, også for amatørfilmskapere.

Lag en lettvegg på hjul

En lettvegg på hjul er en veldig enkel kulisse, og hvis du lager mange av dem, kan du enkelt bytte dem ut når du skal filme ulike “rom”. Dekk veggene med spennende tapet i forskjellige farger fra Familietapeter og pynt veggene med bilder, lamper og dekorgjenstander. Kanskje du henger en hylle eller to på veggene. Det skal ikke mer til for å lage fine kulisser til både teater og film. Hvis du vil gjøre det mer avansert, kan du lage vindu på veggene men da bør du feste et bilde bak vinduet slik at det blir samme utsikt hver gang vinduet filmes.

Gjem brukte kulisser

Hvis du først har brukt tid på å lage kulisser, er det lurt å gjemme dem, selv etter at filmen eller forestillingen er ferdig. Det kan hende du kan bruke dem på nytt senere, enten som de er eller etter at du har gjort små endringer på dem. Ha et sted der du kan lagre dem tørt og trygt, for det er selvsagt enklere å starte neste film med ferdige kulisser, i stedet for å lage dem helt på nytt. Vil du ha andre bakgrunner, kan du legge nytt tapet på det gamle, og få nye “rom”.

Sett sammen flere vegger

Hvis du vil at kameraet skal svinge rundt i rommet, kan du enten filme i et ekte rom, eller du kan sette sammen flere lettvegger og lage et slags rom av dem. En fordel med lettvegger, er at du kan montere lamper rundt eller over dem for å få den lyssettingen du ønsker. Det kan være litt vanskeligere i et ekte rom. Hvis du skal svinge kameraet, må du selvsagt sørge for at lampene ikke er synlige.

Prøv deg fram med farger og mønstre

Tapet i forskjellige farger kan bidra til stemningen i filmen, og det er lurt å prøve ulike farger og mønstre. Det er ikke sikkert barneromstapet passer i alle sammenhenger, og det er viktig at fargene på skuespillernes kostymer ikke går i ett med tapetet på veggen bak. Mønstret tapet og mønstrede klær på skuespillerne kan også gi et kaotisk inntrykk. Til mønstrede kostymer kan det passe bedre med ensfarget tapet, og motsatt. Men det er lov å leke både med mønster og farger. Det er jo tross alt din film!

kheera