Chaozproductions.com

Alfred Hitchcocks tidligste filmer

Alfred Hitchcock ble født i Storbritannia i 1899, og viste tidlig hva hans lidenskap i livet var. Han er kjent for å være thrillerens far, da de fleste av filmene hans gir seeren mye spenning og skrekk. Han begynte sitt arbeid innenfor stumfilmer tidlig på 1920-tallet.

Hitchcocks stumfilmer

Hans debut som regissør kom med filmen «The Pleasure Garden» som ble utgitt i 1925. Selv om denne filmen ble godt mottatt, var den ikke et stort springbrett for hans karrière. Det store inntoget i filmverdenen for han kom med filmen «The Lodger: A Story of the London Fog», som ble en kommersiell suksess og ble godt mottatt av anmeldere og hans kolleger i bransjen. Som resten av hans filmer skulle handle om, er hovedpersonen i hans første suksess på lerretet en uskyldig mann som blir forfulgt og må rømme.

Kjennetegn

Alfred Hitchock var kanskje den første regissøren som fant opp en morsom og finurlig vri innen filmregi. Det kalles cameo appearance og betyr at regissøren selv enten har en liten rolle som skuespiller eller viser seg som en statist i bakgrunnen i en eller to scener i filmen. Et eksempel på en nisjeregissør som gjør dette i dag er Quentin Tarantino.

kheera