Chaozproductions.com

Er filmproduksjon dyrt – slik kan du bli filmskaper

Mange lurer på om de skal tørre å satse på filmbransjen. Enten som skuespiller, statist, lydtekniker eller visuell designer. Vil man bli regissør må man være en person som takler stramme budsjett og holde styr på fagfolk, film-crew og en haug med andre som viser sin interesse.

Det er ikke sikkert et billig forbrukslån er nok, men det er ganske sikkert en god start. Det er fordi noe utstyr er dyrere enn andre, og mye kan man få kjøpt brukt. Men i det store og det hele må man ha et budsjett som overgår en vanlig husholdning. Derfor kreves det i tillegg:

  • Stort pågangsmot
  • Unike idéer
  • Tålmodighet
  • Stort nettverk/evne til å knytte bekjentskap
  • Bruke ny teknologi

Fullformat videokamera

For å kunne skape filmscener så trenger man et kvalitets-kamera med stativ. Man kommer ikke utenom å skaffe et slikt kamera som starter på rundt 42000 kroner og går oppover mot flere hundretusen. Det må være speilreflekskamera med minst 24 megapiksel med 6k oppløsning. Det bør kunne ta opptak under vann, og det gjør dette kamera.

Lokaler og kulisser

Lokaler for opptak av film kan koster fra null til mange millioner. Det er vanlig å leie et lokale for denne typen opptak. Da må man ut med en månedlig sum i husleie. Hvor lenge kan du leie før braksuksessen er et faktum? Kulisser kan man designe digitalt med et filmprogram. Da må man ha en media-designer som skal ha lønn for strevet. Men kulissene blir utrolig bra.

Skuespillere

Dersom man lager spillefilm trenger man hovedroller og biroller, samt en rekke statister. Det kreves evner til å overtale eller et utrolig godt prosjekt for å få skuespillerne gratis. Med et lån uten sikkerhet kan man likevel låne opp mot 5 millioner i dag. Da kan mange forbrukslån bli til et refinansieringslån, og så er alt klart for å produsere din første film.

kheera