Chaozproductions.com

Hvordan lære seg filmproduksjon?

Det er svært mange der ute som har lyst til å lære seg filmproduksjon, ,men hvordan begynner man egentlig med det? Det er noe vi skal svare på i denne artikkelen her.

Gå på skole

Det mest åpenlyse blir nok å gå på skole for å lære seg faget. Du kan velge å ta utdanning i Norge eller du kan dra til utlandet. Det er overraskende mange norske studenter som drar til både Danmark og Sverige for å lære mer om filmproduksjon. Dette fordi dansk og svensk film ofte gjør det ganske mye bedre i utlandet enn det norsk film gjør. Kanskje dette er noe du kan endre på?

Gå i lære

Det du kan gjøre er å begynne å lage film. Deretter kan du finne ut av hva som funker for deg. Kanskje du er så heldig at du kan gå i lære? Det finnes mange produksjoner der ute som er på jakt etter ulike typer assistenter. Dette gjør at du kan få et innblikk inn i hvordan produksjonsverdenen funker. Det er absolutt noe vi anbefaler.

Ofte så finner folk ut at det ikke nødvendigvis er som regissør de vil jobbe, men kanskje de vil jobbe som castingansvarlig eller assistent på ulike områder. Noe du bør tenke på er at det finnes så utrolig mange roller som en del av en filmproduksjon.

Du har vel sett en rulletekst? Da skjønner du fort hvor mye det er å gjøre i en film. Det å legge lyd eller være ansvarlig for planleggingen av filmen kan også være noe for deg.

Vi vet uansett at det å jobbe i filmproduksjon er enormt givende og noe du garantert kommer til å like uansett. Det kan være en stressende jobb, men for mange er dette et stress de forbinder med noe gøy!

kheera