Chaozproductions.com

Statister i film

Når man skal lage film, er det mange ting som må ordnes. Lyd og bilde, redigering og klipping, kulisser og sminke, det er bare noe få avdelinger for dem som lager film. Hvem skal spille skurken og hvem passer best som helt? Mange spørsmål å ta hensyn til. Ofte trenger man å skape naturlige situasjoner på filmsettet, og derfor trenger man også statister.

Det som skiller skuespillere fra statister er at førstnevnte har det som yrke, mens hvem som helst kan bli statist. En statist blir ikke verdenskjent uten talent og et crm system, men kan like gjerne få en viktig rolle i filmen. CRM systemet holder nemlig styr på oppdragsgivere og kunder. Men man kan også bruke det som en typisk black book, hvor man noterer seg spennende navn og nye kontakter.

Så går du med en liten drøm om å bli med i en stor produksjon, så er veien dit kanskje som statist?

Store slagsmål

Slagsmål, krig og kampscener er ofte tema når statistene skal inn. Moderne teknologi kan gjøre dette ved å legge på animasjoner i bildet, men det beste er når ekte statister kan gjøre jobben. Det blir mer realistisk når man vil unngå synkroniserte bevegelser. I filmer som Ringenes Herre Atter en Konge og Star Wars The Force Awakens brukes statister i alle scenene.

Statister får honorar

En av belønningene statister får er honorarer. Det kan være betaling eller gaver. Dessuten får de delta i en profesjonell produksjon og kanskje hilse på kjente skuespillere. Når Tom Cruise spiller inn film i Norge har han søkt om mange statister til scenene som er fylt med action. Men det kan du også!

Reklame og film

En slik aktør er Stagepool. De søker etter statister til reklamefilmer og andre engasjement for mellom 500 kroner og betaling på opptil mange hundretusen. Det er bare å velge alder, kjønn og utseende så vil jobbene dukke opp. Her kan man starte en karriere som skuespiller, fordi det er enklere å finne rollene. Det er jo ekspertene i filmsettet som sier hva du skal gjøre og de sørger for at du passer inn i rollen. Så kanskje er neste steg Hollywood?

kheera