Chaozproductions.com

Å skape film

I denne artikkelen skal vi gå gjennom prosessen som vi må gjennom dersom vi har lyst til å skape en film. Vi skal se på mange forskjellige ting, men først av alt så skal vi begynne med manuset. Historien som vi skriver har en veldig stor betydning for hvordan resten av filmen kommer til å se ut. Det neste er det tekniske aspektet, og her skal vi snakke om lys, lyd og “atmosfæren” som filmen gir fra seg. Til syvende og sist skal vi se på skuespilleren, som bokstavelig talt har en stor rolle å spille når det gjelds å lage en god film.

[IMAGE=c2lenEcUm14v.jpeg]

Manuset

[IMAGE=d2Y03gdj1cgj.jpeg]

Mange mener at en god fortelling ikke trenger å være så veldig komplisert. Det vi må huske er at akkurat som kroppen vår trenger mange organer for å holde seg frisk og rask så trenger en film også mange forskjellige deler som bør fungere sammen om å skape en god opplevelse. Manuset er en av de viktigste.

Her blir vi kjent med historien, og her får også karakterene våre replikker som de skal si. Hele verdenen skapes her, og et godt manus kan være gnisten som setter i gang en spektakulær filmopplevelse for hele verden. For å skrive en god fortelling så må du altså være en god litterær forfatter, med en ekstra god forståelse for det visuelle.

Det tekniske aspektet

Uten et god forståelse for det tekniske aspektet ved filmskaping så kan vi ikke lage en moderne film som ser profesjonell og bra ut. Derfor finnes det folk som utdanner seg nøyaktig til dette, hvordan vi skal jobbe med kameraer og mikrofoner for å skape best mulige effekter for direktøren som seiler i gang denne skuta.

Mye av utstyret er veldig dyrt, men dersom du studerer dette så finnes det mange organer i Norge som er villige til å låne deg slikt utstyr slik at du skal kunne få prøvd deg på å lage filmer selv. Husk også at det finnes en drøss av forskjellige teknikker som du bør virkelig forstå, slik at du kan bruke den riktige teknikken på riktig scene av filmen.

Skuespilleren

Når det gjelds å finne en god skuespiller så er det mang ting som kan hjelpe deg. Det første du bør se etter er en person som er observant nok til å få med seg hvordan livets drama utspiller seg, og gjerne noen som selv har en eller annen personlig forbindelse til det rollen hans/hennes prøver å gjenspeile. En god skuespiller skal også ha en god del emosjonell intelligens, for å kunne føle den naturlige flyten av følelser i enhver situasjon og simulere hvordan denne rollen som de spiller hadde reagert og oppført seg. Gode kostymer og replikker kan altså være med på å virkeliggjøre fremføringen enda mer, så husk på disse også.

kheera