Chaozproductions.com

Filmproduksjon

I denne artikkelen skal vi snakke om hva som kreves for å produsere film, spesifikt noe som du har laget selv.

Scener

I de fleste filmer som finner så er det ofte et manus og skuespillere involvert. Det skal vi kommer tilbake til senere, men poenget er at det du da også trenger forskjellige scener hvor skuespillerne skal befinne seg mens du filmer.

Som du kanskje har sett så finnes det falske bakgrunner i de fleste filmer og serier som filmes nå til dags, og det vil si at du kanskje trenger det du også dersom du ikke har et naturlig område som har den bakgrunnen som du trenger. Vi antar at alt skal lages hjemme, og det vil si at du trenger masse spiker for å få denne jobben gjort. Etter at du har det klart for deg hvilke områder du skal filme på, så kommer du også til å trenge riktig utstyr.

Utstyr

Med riktig utstyr så menes det først og fremst redigeringsverktøy på datamaskinen, profesjonelle kameraer, og alt som trengs for å få til riktig lydteknikk. Dette her kommer mest sannsynlig til å koste en god del penger, så det er bare å begynne å spare.

Husk at det finnes mange forskjellige veiledninger på internett rundt hvordan man skal bruke alt dette verktøyet, så ikke bekymre deg for det. Vit derimot at dette kan komme til å ta deg en god del tid å lære. Derfor kan det være lært å invitere en venn som har litt mer peiling på prosjektet ditt.

Manus

Er du en forfatter? Er du en menneskekjenner med en sans for hva en god historie egentlig er? Dette må du kanskje prøve å bli dersom du også skal være forfatteren bak denne filmen som du skal skape. Du kan ha verdens beste utstyr og skuespillere, men dersom manuset ikke er bra så hjelper det veldig lite altså.

Puss skriveferdighetene dine, og les gjennom verket ditt om og om igjen. Prosessen er lang og tidskrevende, og ofte emosjonelt ødeleggende, men husk å aldri gi opp. Gjør det for kunsten sin skyld!

Skuespillere

Det siste du trenger, som kanskje er minst like viktig som manuset, er altså skuespillere. Det spørs virkelig hvor mye du tenker å investere i denne filmen som du vil produsere, men dersom du ikke har råd til å ansette noen som er profesjonelle, så finnes det andre valg. Du kan for eksempel ansette venner, som sikkert ville ha syntes at det var stas å få spille i en film.

Dersom det ikke er et valg, så finnes det alltid mennesker som studerer til å bli skuespillere, og de kommer kanskje til å like sjansen til å vise frem ferdighetene sine på skjermen.

kheera